Tips om zo goed mogelijk uit te komen met je telefoonkosten

De smartphone, we staan er mee op en gaan ermee naar bed. Maandelijks spendeert de smartphone gebruikers tientallen euro’s aan abonnementskosten. Hoe mooi zou het zijn om in het vervolg op je mobiele abonnement te besparen? Onderstaand een aantal tips die laten zien hoe jij kan besparen op je telefoonkosten.

Op tijd je abonnement opzeggen
Wees op tijd met het opzeggen van je abonnement! De meeste providers hanteren één maand opzegtermijn. Houd er rekening mee dat je abonnement blijft doorlopen wanneer je het zelf na de afgesproken contractduur niet stopzet en voorkom daarmee dubbele abonnementskosten wanneer je een nieuw abonnement afsluit.

Sim only
Kan je een toestel lenen van iemand lenen of heb je thuis een oude mobiel die het nog prima doet of heb je onlangs een nieuw toestel aangeschaft? Dan zou je voor een sim only abonnement kunnen kiezen, waarbij je maandelijks goedkoper uit zal komen. Met een sim only abonnement ben je alleen kosten kwijt aan een bundel met bel-, sms- en/of internettegoed en betaal je geen kosten aan het toestel zelf, wat je anders wel zou doen. Het voordeel van een sim only is dat je vaak met één maand opzegtermijn kan opzeggen, terwijl je bij een abonnement met toestel vast zit aan een contractduur van één of twee jaar.

Verlengen of een nieuw abonnement afsluiten?
Vaak denken mensen dat ze door het verlengen van hun abonnement maandelijks voordeliger zullen uitkomen. De reden hiervan is dat zij ‘de beste aanbiedingen’ van hun provider thuis toegestuurd krijgen wanneer het einde van het abonnement nadert. Bedenk voor jezelf of het handig is om met hetzelfde abonnement verder te gaan, want grote kans dat er inmiddels voordeligere abonnementen worden aangeboden worden. Internet vergelijken geeft je duidelijk inzicht over welke abonnement het beste bij jou past.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *