Wat zijn de voordelen van een SIM Only?

Sim only abonnementen vergelijken kan soms een behoorlijk moeilijke beslissing kan zijn, omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn. Veel Nederlanders gebruiken echter sim only. Met een SIM-only deal kun je de minuten, sms’jes en data kiezen die je nodig hebt, en vervolgens je mobiele telefoon houden of er een apart kopen. Het is een alternatief voor een maandelijks contract, dat ook de kosten van een nieuwe handset dekt. Hieronder lees je meer over de voordelen van dit specifieke abonnement.

Flexibel

Je kunt je bundel zelf samenstellen en maandelijks aanpassen. Bel je veel? Dan kies je voor een sim only abonnement met onbeperkt bellen. Dit geldt ook voor je internetgebruik. Gebruik je je 4G non-stop, dan kun je het beste kiezen voor onbeperkt data sim only. Een verhoging van je bundel gaat direct in, een verlaging vindt de volgende maand plaats. Let op: bij sommige providers kun je je bundel alleen verlagen als je een maandabonnement hebt dat opzegbaar is of als je al buiten je contractperiode bent.

Goedkoop

Het meest voor de hand liggende voordeel van een sim only abonnement is dat het goedkoper is dan een abonnement met een toestel. Met sim only betaal je alleen voor je abonnement en niet voor een toestel dat je tegelijkertijd hebt aangeschaft. Je regelt zelf een mobiel of gebruikt gewoon een oude, want een smartphone krijg je niet met een sim only abonnement. In plaats daarvan betaal je alleen voor de MB’s en de belminuten. Een sim only abonnement met 5 GB en 100 belminuten kost je ongeveer €12 per maand. Hetzelfde abonnement met een nieuwe iPhone kost al snel €30 tot €40 per maand.

Geen BKR registratie

Het afsluiten van een abonnement met een nieuwe telefoon van € 250 of meer betekent dat je ingeschreven staat bij het BKR. Je telefoon afbetalen wordt gezien als een lening. Dit kan nadelen hebben; de maximale hypotheek die je kunt krijgen, kan lager zijn. je lening blijft 5 jaar geregistreerd bij het BKR. Een sim only abonnement is dus een voordeel, omdat je zelf voor een telefoon moet zorgen. Dan hoef je een toestel niet af te lossen, sluit je geen lening af en ontvang je dus ook geen BKR registratie bij je telefoonabonnement.

Vrijheid

Twee jaar vastzitten met dezelfde telefoon? Dit is niet het geval bij een sim only abonnement. Met dit abonnement kun je wisselen van telefoon wanneer je maar wilt. Bij een abonnement met een smartphone moet je het eerst afbetalen voordat het echt van jou is. Nu stop je gewoon je simkaart in de nieuwste iPhone en ga je weer verder met Instagrammen en Whatsappen, zonder van abonnement te hoeven wisselen. Je hebt dus ook keuze uit alle telefoons, niet alleen degene die de provider aanbiedt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *