Zo heb je langer plezier van je digitale apparaten

Niets is vervelender dan veel geld uitgeven aan digitale apparaten, die vervolgens al snel kapot gaan. Gelukkig kun je met de juiste tips ervoor zorgen dat je digitale apparaten het langer goed blijven doen. Hoe doe je dat? Dat lees je in dit artikel.

Bescherming van de apparaten

De eerste belangrijke tip is om je apparaten goed te beschermen met bijvoorbeeld een hoesje. Een android telefoon bescherm je met smartphone hoesjes van bijvoorbeeld phone-factory.nl. Heb je een Iphone? Dan heb je speciale iPhone hoesjes nodig. Door het juiste hoesje te gebruiken wordt je telefoon optimaal beschermd. Bovendien kun je dan gebruikmaken van alle functionaliteiten zonder dat je je telefoon uit het huisje hoeft te halen. Voor bijna alle digitale apparaten zijn er hoesjes te koop. Daarnaast kun je het scherm van digitale apparaten beschermen met een screenprotector. Dit is extra aan te bevelen als je een hoesje hebt, dat alleen de achterkant van je telefoon beschermd. Ook voor smartwatches is het slim om een screenprotector te gebruiken. Je gebruikt de smartwatch namelijk veel en de kans is groot dat je een keer je arm stoot.

Laad het apparaat niet te lang op

Het te lang opladen van je apparaat zorgt er op de lange termijn voor dat je digitale apparaat niet meer goed werkt. Sommige apparaten -zoals laptops- werken hierdoor niet meer zonder de oplader. Dit is erg zonde, want een laptop is juist bedoeld om flexibel mee te kunnen werken. Haal daarom je digitale apparaten zo snel mogelijk van de lader als ze volledig zijn opgeladen. Laad daarnaast de digitale apparaten het liefst pas op als de accu op ten minste 10% is. Zo verklein je de kans dat de accu sneller opraakt op de lange termijn.

Sluit een verzekering af

Ondanks deze tips kan het toch voorkomen dat je digitale apparaat niet goed werkt of helemaal kapot is. Dit is erg vervelend. Dit is nog vervelender als het apparaat je veel geld heeft gekost. Daarom is het slim om een verzekering af te sluiten als je veel geld hebt uitgegeven aan het apparaat. Op de meeste digitale apparaten krijg je wel garantie. Check wat er onder de garantie valt. Meestal vallen hieronder slechts een aantal standaard zaken. Soms is de garantie uitgebreider, waardoor je de verzekering pas hoeft afsluiten na het aflopen van de garantietermijn. 

Per digitale apparaat zijn er ook nog specifieke tips om langer plezier te hebben van het apparaat. In de handleiding lees je vaak tips hoe je goed kunt zorgen voor het apparaat. Lees de handleiding daarom altijd goed door.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *