Marketing berichten versturen

Ben je toe aan een andere marketingmethode dan e-mail marketing maar wil je graag je kosten laag houden? Stuur dan SMS of social media berichten naar al je klanten, ook al zijn ze in het buitenland! Deze methode wordt nog nauwelijks gebruikt op de Nederlandse markt maar in het buitenland zijn hier erg goede resultaten mee behaaldt. Dus wil je als bedrijf graag dingen anders doen en betere resultaten behalen? Lees dan verder!

Multi-channel berichten

De sms-messaging api laat je gemakkelijk berichten sturen via verschillende kanalen. In deze software zet je de gegevens van de klanten waardoor je berichten verstuurd naar je gehele klantenbestand. Ook is het mogelijk om de klanten te selecteren op geslacht, leeftijdscategorie, locatie of eerdere gekochte artikelen zodat het bericht gepersonaliseerd wordt. Het bericht wordt verstuurd worden via SMS, Telegram, Facebook Messenger en Viber. Af en toe komt het voor dat het bericht niet wordt ontvangen door de klant. De niet-bezorgde berichten worden automatisch omgeleid naar één van de andere kanalen waar de klant actief op is. Op deze manier wordt de kans groter dat de klant het bericht alsnog ontvangt.

Ná het versturen

Nadat de berichten zijn verstuurd, worden alle gesprekken opgeslagen in online logboeken. Dit bestaat niet alleen uit de SMS berichten, maar ook uit de berichten van de eerder genoemde social media kanalen. Hierdoor heb je een goed overzicht van wat er naar de klant is verstuurd en wat de klant hierop reageert.

Uit resultaten is gebleken dat 95% van de klanten, waaraan het SMS of social media bericht wordt verstuurd, dit binnen een kwartier leest! Dit is tot nu toe de beste score van alle online marketingmethodes om je klanten terug naar het bedrijf te krijgen. De software wordt ook gebruikt voor het bevestigingen van een reservering, het vragen van meningen van de klanten en speciale aanbiedingen voor de klant.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *