3 telefoon tips voor mensen op leeftijd

Niet alleen onder jongeren is de mobiele telefoon niet meer weg te denken. Ook steeds meer ouderen kiezen voor het gebruik hiervan! Een vaste telefoon wordt steeds vaker vervangen door een smartphone, die ouderen verschillende voordelen biedt. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om deel te nemen aan de chat van de familie, om een spelletje te spelen, enzovoorts. In dit artikel zetten we drie handige tips op een rijtje voor mensen op leeftijd.

#1: kies voor een prepaid simkaart

Voor ouderen is het afsluiten van een abonnement minder aantrekkelijk dan voor jongeren. Ouderen zijn veel vaker thuis, waar zij de mogelijkheid hebben om een WiFi-netwerk te gebruiken. Daarbij zijn er nog altijd veel ouderen, die voor het gebruik van een vaste lijn kiezen naast hun mobiele telefoon. Met een prepaid simkaart wordt enkel betaald voor de gebruikte belminuten, sms’jes en mobiele data.

#2: een data simkaart kan voordelig zijn

Naast de mogelijkheid om voor een prepaid simkaart te kiezen, kan ook een data sim only simkaart interessant zijn. Deze simkaart komt goed van pas, wanneer je thuis geen WiFi-netwerk hebt. In dit geval zou het erg duur zijn om je prepaid simkaart te gebruiken voor het chatten met een app als Whatsapp of Facebook Messenger. Door voor een data simkaart te kiezen voorkom je hoge kosten! Er zijn handige tools, die je helpen om een geschikte data simkaart te vinden.

#3: vergelijk verschillende mobiele telefoons

Bij de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon is het verstandig om vooraf een vergelijking te maken tussen modellen. Ouderen hebben vaak steeds meer moeite met het lezen van kleine letters. Door voor een groot scherm te kiezen, ga je een dergelijke situatie tegen! Op ieder toestel is het mogelijk om de lettergrootte aan te passen. Zo worden teksten goed leesbaar op je smartphone.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *