Welke stappen moet je ondernemen om je website mobile friendly te maken

Voor ieder bedrijf is het van belang om een goede website te hebben. Helaas vergeten veel bedrijven dat een website tegenwoordig vooral bezocht wordt via een mobiele telefoon. Voorheen werd een website bezocht via een desktop, nu is dat dus anders. Als je van plan bent om een website voor jouw bedrijf te maken, dan moet je hier dus rekening mee houden. Je kunt hier rekening mee houden op verschillende manieren.

Op welke manieren wordt mijn site mobiel vriendelijk?

Als je een drukke ondernemer bent, heb je waarschijnlijk weinig tijd om zelf een website te bouwen. In dit geval kun je een webdeveloper inschakelen. Iedere goede webdeveloper houdt tegenwoordig rekening met de hoeveelheid mobiel verkeer op jouw website. Heb je daarentegen meer tijd? Dan kun je overwegen om zelf een website te maken. Je kunt gemakkelijk een website maken via de webapp genaamd WordPress. De webapp WordPress, wordt door een groot deel van de webdevelopers gebruikt. Dit betekent dus dat je er een kwalitatieve website mee kunt bouwen. Voordat je kunt beginnen, moet je een domeinnaam registreren. De domeinnaam kan de naam van je bedrijf zijn, dit komt in de meeste gevallen professioneler over. Heb je dit geregeld? Dan kun je zelf gaan starten met het bouwen van de website met behulp van WordPress. De webapp WordPress heeft een handige tool waardoor je gemakkelijk kunt zien hoe jouw website er op de mobiele telefoon uit ziet. Als je deze tool gebruikt, dan kun je hierin ook direct aanpassingen maken. Naast dat je rekening moet houden met de visuele aspecten, is het ook handig om je inhoudelijke aspecten mobile friendly te maken. Dit kun je doen door rekening te houden met de afmetingen van de afbeelding en de hoeveelheid tekst. Zorg ervoor dat de afbeeldingen en de tekst elkaar goed afwisselen op de mobiele versie van je site.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *