Waar je op moet letten als je tweedehands elektronica koopt

Tegenwoordig kan men haast niet meer zonder: elektronica. Dit houden apparaten in zoals mobiele telefoons, computers en televisies. Het kan gebeuren dat er op een gegeven moment iets kapot gaat en vaak gebeurt dit precies wanneer de garantie op het apparaat net vervallen is. Nu hoef je niet direct het duurste van het duurste te kopen om je oude apparaat mee te vervangen. Er zijn kringloopwinkels die volop 2e hands elektronica aanbieden. Dit is voordeliger dan een nieuw apparaat aanschaffen en de meeste apparaten zijn nog prima te gebruiken.

Waarom tweedehands?

Je vraagt je nu wellicht af waarom je voor tweedehands elektronica zou kiezen, als je ook voor een gloednieuw apparaat zou kunnen gaan. De eerste reden werd hierboven al even genoemd: het aanschaffen van een tweedehands product is vele malen goedkoper dan een nieuw product. Je bespaart dus flink op de kosten. Ten tweede maak je met het kopen van tweedehands elektronica een milieubewuste keuze. Wist je dat je niet enkel online tweedehands elektronica kunt kopen, maar dat er ook speciale ICT-kringloopwinkels zijn? Dit is een veel veiligere keuze dan een online marktplaats.

De staat van het apparaat

Mocht je er voor kiezen om tweedehands elektronica aan te schaffen, dan is het belangrijk om goed op de staat van het apparaat te letten. Dit betekent niet enkel dat je moet kijken of het product er nog goed uit ziet, maar ook hoe het werkt. Het apparaat moet natuurlijk wel naar behoren werken. Ga na of alle oude bestanden, programma’s en accounts van de mobiel of computer zijn verwijderd. Doe dit ook altijd voor de zekerheid wanneer het apparaat al naar de fabrieksstand is teruggezet. Er kan altijd iets over het hoofd gezien zijn.

Herinstallatie van apparatuur

Heb je een tweedehands mobieltje of pc gekocht? Dan is het nu tijd om je product te herinstalleren. Vaak wijst de mobiel of pc, die nu in fabrieksstand staat, zelf de weg door de herinstallatie. Mocht je toch hulp nodig hebben, dan kun je altijd hulp vragen bij de herinstallatie van PC of mobiel. Ook wanneer je geen tweedehands product gekocht hebt, staan de medewerkers van ICT-kringloopwinkel klaar om je te helpen met herinstallatie. Dit is nodig wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een virus of als je pc traag is geworden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *