Tips voor het maken van een eigen website

Sinds een aantal jaar zijn er steeds meer mensen bezig met het bouwen van een eigen website. Voornamelijk ondernemers vinden het erg prettig om een goede website te hebben. Dit is logisch, een website is namelijk het visitekaartje van je bedrijf. Naast dat veel mensen ervoor kiezen om een website voor hun toekomstige klanten te maken, kiezen sommige mensen er ook voor om spullen via deze website te verkopen. Wanneer je spullen via je website verkoopt, wordt de website een webshop genoemd. Het voordeel van een webshop ten opzichte van een fysieke winkel, is dat er nauwelijks vaste kosten zijn. Hierdoor zijn in veel gevallen de prijzen van webshops aanzienlijk lager dan de prijzen van fysieke winkels. Helaas is het bouwen van een webshop erg lastig, hier heb je dan ook de hulp van een professional bij nodig. Daarentegen is het maken van een eigen website een stuk makkelijker.

Het bouwen van een eigen website

Ben je een ondernemer en ben je van plan om je eigen website te gaan bouwen? Dan kun je de volgende tips waarschijnlijk goed gebruiken. Allereerst is het van belang om een goede domeinnaam te bedenken. Wanneer je deze naam aan het bedenken bent, is het verstandig om ervoor te zorgen dat je ten alle tijden dichtbij de naam van je organisatie blijft. Het gevolg hiervan is dat je snel vindbaar bent. Daarnaast is het belangrijk dat je website eindigt op .com of .nl. HIerdoor zal je website gelijk erg professioneel ogen. Helaas kan het voorkomen dat domeinnaam van jouw bedrijf al bezet is, in dit geval kun je ervoor kiezen om een streepje aan de domeinnaam toe te voegen. 

Het design van een website

Heb je als ondernemer zelf een eigen website nodig? Dan kun je zelf een website maken door middel van een aantal handige tips. Allereerst is het van belang om een goede domeinnaam te bedenken. Hieropvolgend kun je beginnen aan het webdesign. Het belangrijkste van een webdesign is dat alles er professioneel uit ziet. Daarnaast is het prettig als je webdesign overzichtelijk en pakkend is. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat wanneer mensen de website niet overzichtelijk of pakkend vinden, zij binnen twee seconden al weer wegklikken. Dit iedere ondernemer natuurlijk graag voorkomen.

De gebruiksvriendelijkheid van een website

Als laatst is het van belang dat de website gebruiksvriendelijk is. Een gebruiksvriendelijk website zorgt ervoor dat bezoekers langer door de verschillende pagina’s op je website navigeren. De kans dat zij geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten, wordt hierdoor aanzienlijk vergroot. De gebruiksvriendelijkheid van een website zit voornamelijk in de snelheid van de website. Sinds een aantal jaar is het mogelijk om een aanzienlijk snelle website te maken door middel van een goede webhosting. Je kunt een goede webhosting op verschillende manieren verzorgen. Naast de webhosting, is het ook van belang dat de content op je website niet te veel geheugen in beslag neemt. Als je website te veel geheugen in beslag neemt, zal de laadtijd van de site aanzienlijk langer zijn. 

Vind het alles-in-één pakket dat bij jou past

Elk jaar krijgen consumenten opnieuw de kans om een nieuw internet-, tv- of belabonnement af te sluiten. Dit is een belangrijke keuze omdat het niet alleen geld kan besparen, deze abonnementen moeten natuurlijk ook aan jouw behoeften voldoen. Met een alles-in-één pakket betaal je maandelijks één bedrag voor zowel internet, televisie en bellen. Dit is een stuk overzichtelijker dan losse pakketten en valt ook voordeliger uit. Soms besluiten providers na een jaar de prijzen te verhogen. Maak je geen zorgen, je kan makkelijk en kosteloos overstappen.

Pakketten vergelijken

Er zijn onderhand ontzettend veel providers die allerlei verschillende pakketten aanbieden. De oplossing is slechts een klik van de muis verwijderd. Alles in een vergelijken zet alle pakketten voor je op een rijtje en is geheel kosteloos. Met een snelle postcodecheck zie je meteen wat jouw mogelijkheden zijn en verlies je dus geen kostbare tijd. Voor iedereen zijn er andere behoeftes, en er zijn meer mogelijkheden dan je zou denken. Bezoek dus snel de website voor jouw pakket op maat.

Gratis stockfoto met aanraken, app, apparaat

Welk pakket past bij jou?

Iedereen heeft andere wensen. Op de website kun je makkelijk allerlei filters selecteren om jouw ideale alles-in-één pakket te vinden. Natuurlijk wil je niet meer betalen dan nodig is, maar de snelheid van je internet is natuurlijk van groot belang en kan afhangen van je werkzaamheden, hobby’s en aantal gezinsleden. Kijk je graag online TV series, of moet je videoconferenties houden, of ben je misschien een online gamer? Al deze dingen zorgen voor verschillende internetbehoeftes.

Gratis stockfoto met aanraken, afhaalmaaltijden, apple

Niet alleen snel internet is van belang

Soms kan je van een combivoordeel gebruikmaken in combinatie met je mobiele abonnement. Bij telefonie is het van belang of jij je nummer wil behouden en onbeperkt wil bellen binnen Nederland, Europa of zelfs de hele wereld. Verschillende pakketten bieden verscheidene tv-opties aan. Misschien kijk je graag naar bepaalde zenders, of wil je altijd kunnen opnemen? Op de website wordt hier allemaal rekening mee gehouden. Ga je voor korting, of voor een cadeau, of heb je liever flexibiliteit? Bezoek snel alles-in-een voor het pakket wat het beste bij jou past

Welke stappen moet je ondernemen om je website mobile friendly te maken

Voor ieder bedrijf is het van belang om een goede website te hebben. Helaas vergeten veel bedrijven dat een website tegenwoordig vooral bezocht wordt via een mobiele telefoon. Voorheen werd een website bezocht via een desktop, nu is dat dus anders. Als je van plan bent om een website voor jouw bedrijf te maken, dan moet je hier dus rekening mee houden. Je kunt hier rekening mee houden op verschillende manieren.

Op welke manieren wordt mijn site mobiel vriendelijk?

Als je een drukke ondernemer bent, heb je waarschijnlijk weinig tijd om zelf een website te bouwen. In dit geval kun je een webdeveloper inschakelen. Iedere goede webdeveloper houdt tegenwoordig rekening met de hoeveelheid mobiel verkeer op jouw website. Heb je daarentegen meer tijd? Dan kun je overwegen om zelf een website te maken. Je kunt gemakkelijk een website maken via de webapp genaamd WordPress. De webapp WordPress, wordt door een groot deel van de webdevelopers gebruikt. Dit betekent dus dat je er een kwalitatieve website mee kunt bouwen. Voordat je kunt beginnen, moet je een domeinnaam registreren. De domeinnaam kan de naam van je bedrijf zijn, dit komt in de meeste gevallen professioneler over. Heb je dit geregeld? Dan kun je zelf gaan starten met het bouwen van de website met behulp van WordPress. De webapp WordPress heeft een handige tool waardoor je gemakkelijk kunt zien hoe jouw website er op de mobiele telefoon uit ziet. Als je deze tool gebruikt, dan kun je hierin ook direct aanpassingen maken. Naast dat je rekening moet houden met de visuele aspecten, is het ook handig om je inhoudelijke aspecten mobile friendly te maken. Dit kun je doen door rekening te houden met de afmetingen van de afbeelding en de hoeveelheid tekst. Zorg ervoor dat de afbeeldingen en de tekst elkaar goed afwisselen op de mobiele versie van je site.

Waar je op moet letten als je tweedehands elektronica koopt

Tegenwoordig kan men haast niet meer zonder: elektronica. Dit houden apparaten in zoals mobiele telefoons, computers en televisies. Het kan gebeuren dat er op een gegeven moment iets kapot gaat en vaak gebeurt dit precies wanneer de garantie op het apparaat net vervallen is. Nu hoef je niet direct het duurste van het duurste te kopen om je oude apparaat mee te vervangen. Er zijn kringloopwinkels die volop 2e hands elektronica aanbieden. Dit is voordeliger dan een nieuw apparaat aanschaffen en de meeste apparaten zijn nog prima te gebruiken.

Waarom tweedehands?

Je vraagt je nu wellicht af waarom je voor tweedehands elektronica zou kiezen, als je ook voor een gloednieuw apparaat zou kunnen gaan. De eerste reden werd hierboven al even genoemd: het aanschaffen van een tweedehands product is vele malen goedkoper dan een nieuw product. Je bespaart dus flink op de kosten. Ten tweede maak je met het kopen van tweedehands elektronica een milieubewuste keuze. Wist je dat je niet enkel online tweedehands elektronica kunt kopen, maar dat er ook speciale ICT-kringloopwinkels zijn? Dit is een veel veiligere keuze dan een online marktplaats.

De staat van het apparaat

Mocht je er voor kiezen om tweedehands elektronica aan te schaffen, dan is het belangrijk om goed op de staat van het apparaat te letten. Dit betekent niet enkel dat je moet kijken of het product er nog goed uit ziet, maar ook hoe het werkt. Het apparaat moet natuurlijk wel naar behoren werken. Ga na of alle oude bestanden, programma’s en accounts van de mobiel of computer zijn verwijderd. Doe dit ook altijd voor de zekerheid wanneer het apparaat al naar de fabrieksstand is teruggezet. Er kan altijd iets over het hoofd gezien zijn.

Herinstallatie van apparatuur

Heb je een tweedehands mobieltje of pc gekocht? Dan is het nu tijd om je product te herinstalleren. Vaak wijst de mobiel of pc, die nu in fabrieksstand staat, zelf de weg door de herinstallatie. Mocht je toch hulp nodig hebben, dan kun je altijd hulp vragen bij de herinstallatie van PC of mobiel. Ook wanneer je geen tweedehands product gekocht hebt, staan de medewerkers van ICT-kringloopwinkel klaar om je te helpen met herinstallatie. Dit is nodig wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een virus of als je pc traag is geworden.

**Zorg voor een Telefoon Reparatie Keurmerk**

Als je een smartphone of tablet koopt is dat vaak niet zo’n voordelige aankoop. Zeker een nieuwe telefoon die net op de markt gebracht is kost wat en dan wil je natuurlijk wel waar hebben voor je geld. Het blijft echter een gebruiksvoorwerp dat wel eens stuk kan gaan en om je telefoon niet lang te hoeven missen wil je dan wel dat deze zo goed mogelijk gerepareerd wordt.

Voordelen voor klanten en bedrijven

Derhalve is het Telefoon Reparatie Keurmerk in het leven geroepen. Dit keurmerk kan door reparateurs van telefoons (zowel particulieren als bedrijven) aangevraagd worden. Om hiervoor in aanmerking te komen dienen zij een certificeringsprocedure te doorlopen voordat ze zich kunnen aansluiten bij NTRK uit Amsterdam en het keurmerk mogen voeren. Het keurmerk heeft zowel voor klanten als voor bedrijven voordelen.

Aanmelden bij NTRK

Als klant betekent het dat je te maken hebt met een erkend bedrijf dat volgens de opgestelde normen van NTRK werkt. Daar dienen zij zich ook strikt aan te houden. Het certificaat krijg je niet zomaar, daarvoor dient een bedrijf wel wat te doen. Het kost je als bedrijf €65,- per maand om bij NTRK aangesloten te zijn. Aanmelden doe je eenvoudig via het formulier op de website van NTRK. De kosten haal je er overigens vlot uit omdat klanten eerder in zee gaan met een erkend bedrijf.

Meer klanten, meer omzet

Als je telefoon stuk is, is dat al vervelend genoeg maar als je deze laat maken bij een erkend bedrijf kun je ervan verzekerd zijn dat het goed gebeurt en dat je er garantie op krijgt. Zo ga je als tevreden klant weg maar kom je er ook weer terug indien nodig. Voor de monteur betekent een tevreden klant dat ze een hogere omzet halen maar het lidmaatschap van NTRK zorgt voor meer. Zo kun je als lid cursussen volgen om je kennis op peil te brengen en te houden, zeker als zich nieuwe ontwikkelingen voordoen op telefoongebied. Zo kun je de klanten goed helpen en als je er zelf niet uitkomt kan NTRK hulp bieden.

Je bedrijf geniet ook bescherming

Het lidmaatschap zorgt er tevens voor dat je als bedrijf beschermd wordt bij geschillen met klanten. Deze worden zo goed mogelijk opgelost waarbij je als bedrijf ook rechten hebt zodat jij niet de dupe wordt mocht er iets niet goed gegaan zijn.

De impact van Google Ads op mobiele platformen

Internetten doen mensen steeds vaker op hun mobiele telefoon of tablet. Kijk ook eens naar je eigen surfgedrag: via welke device bestel jij bijvoorbeeld kleding? Het kost vaak meer moeite om een laptop of computer op te starten om je kleding te bestellen, dan om even snel op je smartphone te kijken! Niet voor niets zijn steeds meer websites zo aangepast, dat ze goed op mobiele apparaten te bekijken zijn. Een laptop of vaste computer wordt hierdoor steeds minder noodzakelijk voor consumenten. Niet alleen een website moet zijn aangepast op deze trend. Ook de marketingmethodes van bedrijven zouden moeten aansluiten op het toenemende gebruik van mobiele apparaten.

Advertenties richten op mobiele apparaten

Concreet betekent dit, dat bedrijven hun advertenties zouden moeten richten op de gebruikers van mobiele apparaten. Voordat je daadwerkelijk voor het veranderen van je marketingmethode kiest, is het belangrijk om te controleren of dit ook voor jou interessant is. Maak hiervoor gebruik van een tool als Google Analytics. Met deze tool kun je heel nauwkeurig achterhalen wie de bezoekers van je website zijn. Waar komen deze bezoekers vandaan? Welke websites hebben de bezoekers naar jouw website doorgestuurd? Enzovoorts. Nog interessanter is het apparaat waarmee zij je website bezoeken. Is dit een mobiele telefoon, of zijn dit mensen met een laptop?

Google Ads gebruiken voor meer bezoekers

Op basis van de gegevens die Google Analytics je biedt, kun je zoeken naar mogelijkheden om meer bezoekers te trekken. Het gebruik van Google Ads is hierbij een van de opties. Google Ads is een dienst van Google, waarmee je advertentieruimte bovenaan de zoekresultaten kunt kopen. Het kopen hiervan werkt middels een veiling. Degene die hier het meeste voor betaalt, krijgt het recht om zijn advertentie er te plaatsen. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen Google Ads voor mobiel en Google Ads voor laptops en vaste computers. De data uit Google Analytics vertelt je of het voor jou interessant is om je te richten op de gebruikers van mobiele apparaten.

Let op: kies hier alleen voor als je zeker weet dat je website klaar is voor bezoekers op telefoons en tablets! Staan de CTA-buttons op de juiste plek? Is de website goed leesbaar op een mobiele telefoon? Enzovoorts. Je wilt de conversie immers optimaliseren!

Optimalisatie van Google Ads voor smartphones

Wanneer je ervoor gekozen hebt om je te gaan richten op mensen met een smartphone of tablet, dien je hier ook de advertenties op aan te passen. Probeer kenbaar te maken dat je weet dat mensen op hun smartphone zitten. Geef bijvoorbeeld aan hoe makkelijk het bestellen van producten op jouw website is, wanneer een bezoeker deze via een smartphone bezoekt. Daarbij is het belangrijk om geen grote lappen tekst te gebruiken, maar de advertentie kort en bondig te houden. Mensen swipen heel eenvoudig naar beneden op hun smartphone, waardoor de kans klein is dat zij een lang stuk tekst zullen lezen. Veel slimmer is een korte, maar krachtige zin.

3 telefoon tips voor mensen op leeftijd

Niet alleen onder jongeren is de mobiele telefoon niet meer weg te denken. Ook steeds meer ouderen kiezen voor het gebruik hiervan! Een vaste telefoon wordt steeds vaker vervangen door een smartphone, die ouderen verschillende voordelen biedt. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om deel te nemen aan de chat van de familie, om een spelletje te spelen, enzovoorts. In dit artikel zetten we drie handige tips op een rijtje voor mensen op leeftijd.

#1: kies voor een prepaid simkaart

Voor ouderen is het afsluiten van een abonnement minder aantrekkelijk dan voor jongeren. Ouderen zijn veel vaker thuis, waar zij de mogelijkheid hebben om een WiFi-netwerk te gebruiken. Daarbij zijn er nog altijd veel ouderen, die voor het gebruik van een vaste lijn kiezen naast hun mobiele telefoon. Met een prepaid simkaart wordt enkel betaald voor de gebruikte belminuten, sms’jes en mobiele data.

#2: een data simkaart kan voordelig zijn

Naast de mogelijkheid om voor een prepaid simkaart te kiezen, kan ook een data sim only simkaart interessant zijn. Deze simkaart komt goed van pas, wanneer je thuis geen WiFi-netwerk hebt. In dit geval zou het erg duur zijn om je prepaid simkaart te gebruiken voor het chatten met een app als Whatsapp of Facebook Messenger. Door voor een data simkaart te kiezen voorkom je hoge kosten! Er zijn handige tools, die je helpen om een geschikte data simkaart te vinden.

#3: vergelijk verschillende mobiele telefoons

Bij de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon is het verstandig om vooraf een vergelijking te maken tussen modellen. Ouderen hebben vaak steeds meer moeite met het lezen van kleine letters. Door voor een groot scherm te kiezen, ga je een dergelijke situatie tegen! Op ieder toestel is het mogelijk om de lettergrootte aan te passen. Zo worden teksten goed leesbaar op je smartphone.

Drones

Drone besturen met een smartphone

Drones, je hebt er vast wel eens van gehoord. Veel mensen zullen het zien als speelgoed terwijl het in werkelijkheid voor veel doeleinden gebruikt kan worden. Maar wat zijn drones nou eigenlijk, en wat kun je ermee in combinatie met een smartphone?

 

Wat zijn drones?

Een drone is een onbemand luchtvaartuig. Drones zijn er in verschillende soorten en maten. Drones worden gebruikt voor zowel militaire als civiele doeleinden. Ook overheden maken gebruik van drones, meestal met militaire doeleinden. Deze zijn vaak uitgerust met wapensystemen. Deze drones worden bijvoorbeeld gebruikt voor spionage en om vijandige doelwitten uit te schakelen. Drones voor de civiele markt worden door particulieren gebruikt om bijvoorbeeld foto’s/video’s te maken of simpelweg voor vermaak.

 

Drones combineren met een smartphone

Niet elke drone is geschikt om te besturen met een smartphone. Sommige drones worden nog bestuurd met een afstandsbediening of controller. Het is dus belangrijk om goed te bekijken of de drone ook echt met een smartphone bestuurd kan worden. Drones die dit wel kunnen hebben een applicatie ontwikkeld om daar de drone mee aan te sturen. Het is ook belangrijk om te kijken of het besturingssysteem van jouw telefoon deze applicatie ondersteunt. Er zijn applicaties die niet door elk besturingssysteem worden ondersteund, maar als je gebruikt maakt van IOS of Android hoef je je hier niet veel zorgen over te maken.

 

Wat kun je ermee?

Het is erg gemakkelijk om een drone te besturen via een smartphone. Wanneer de drone die je bestuurt een camera heeft, kun je mooie foto’s en video’s maken. De meeste mensen kopen dan ook een drone met camera omdat hier mooie foto’s en videobeelden vanuit de lucht mee te maken zijn. En onthoud: hoe meer propellers, hoe stabieler en wendbaarder de drone. Dus voor scherpere foto’s kies je een drone met meer propellers. Niet elke camera op elke drone kan foto’s én video’s maken, dus let daar wel op.

 

Een drone kopen

Wil jij nou graag zelf een drone kopen? Er zijn nog een aantal kleine dingen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een drone. Allereerst moet je goed voor jezelf bepalen wat je budget is, er zijn namelijk verschillende prijsklassen. Daarnaast is afstand belangrijk. De meeste drones worden bestuurd door middel van een bluetooth of wifi-verbinding. Aan de reikwijdte van deze verbinding zit een limiet. Kleinere drones vliegen ongeveer 20 tot 100 meter, maar er zijn ook drones die een paar kilometer vliegen. Hoe lang de drone vliegt, hangt van de duur van de accu af. Voor veel modellen zijn er extra accu’s beschikbaar zodat je langer kunt vliegen.

Tips om zo goed mogelijk uit te komen met je telefoonkosten

De smartphone, we staan er mee op en gaan ermee naar bed. Maandelijks spendeert de smartphone gebruikers tientallen euro’s aan abonnementskosten. Hoe mooi zou het zijn om in het vervolg op je mobiele abonnement te besparen? Onderstaand een aantal tips die laten zien hoe jij kan besparen op je telefoonkosten.

Op tijd je abonnement opzeggen
Wees op tijd met het opzeggen van je abonnement! De meeste providers hanteren één maand opzegtermijn. Houd er rekening mee dat je abonnement blijft doorlopen wanneer je het zelf na de afgesproken contractduur niet stopzet en voorkom daarmee dubbele abonnementskosten wanneer je een nieuw abonnement afsluit.

Sim only
Kan je een toestel lenen van iemand lenen of heb je thuis een oude mobiel die het nog prima doet of heb je onlangs een nieuw toestel aangeschaft? Dan zou je voor een sim only abonnement kunnen kiezen, waarbij je maandelijks goedkoper uit zal komen. Met een sim only abonnement ben je alleen kosten kwijt aan een bundel met bel-, sms- en/of internettegoed en betaal je geen kosten aan het toestel zelf, wat je anders wel zou doen. Het voordeel van een sim only is dat je vaak met één maand opzegtermijn kan opzeggen, terwijl je bij een abonnement met toestel vast zit aan een contractduur van één of twee jaar.

Verlengen of een nieuw abonnement afsluiten?
Vaak denken mensen dat ze door het verlengen van hun abonnement maandelijks voordeliger zullen uitkomen. De reden hiervan is dat zij ‘de beste aanbiedingen’ van hun provider thuis toegestuurd krijgen wanneer het einde van het abonnement nadert. Bedenk voor jezelf of het handig is om met hetzelfde abonnement verder te gaan, want grote kans dat er inmiddels voordeligere abonnementen worden aangeboden worden. Internet vergelijken geeft je duidelijk inzicht over welke abonnement het beste bij jou past.

Een nieuw toestel of toch jouw oude smartphone repareren?

Schade aan mobiele telefoons komt steeds vaker voor. Mede door het feit, dat mobiele telefoons steeds minder stevig zijn! Vergelijk een smartphone van nu bijvoorbeeld eens met de modellen van zes of zeven jaar geleden. De verschillen zijn niet alleen op het gebied van prestaties enorm, maar zeker ook op het gebied van degelijkheid. Wanneer je zelf te maken krijgt met schade aan je smartphone, heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je toestel te laten maken door de producent, bij een lokale reparateur of zelf met een reparatiesetje. Ook kun je voor een nieuwe telefoon kiezen!

Telefoon laten repareren bij een reparateur

Wanneer je in Amsterdam of bijvoorbeeld Rotterdam loopt, zal je al snel opmerken dat het aantal telefoonreparateurs bijzonder groot is. Er zijn tal van reparatiewinkels, waar men je telefoon vaak al binnen een dag kan herstellen. Daarbij zijn de kosten van zo’n winkel veel lager, dan wanneer je eenzelfde soort reparatie bij de producent van je toestel uit zou laten voeren. Zeker wanneer het toestel door je eigen schuld beschadigd is geraakt of niet meer binnen de garantietermijn valt, is het inschakelen van een reparateur een verstandige keuze. Het kan je veel geld besparen!

Een nieuwe telefoon aanschaffen bij schade

Naast de mogelijkheid om je bestaande toestel te laten repareren, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een nieuw toestel aan te schaffen. Vergelijk op onze website verschillende telefoons met elkaar, om het meest geschikte model te vinden. Het bestellen van een nieuwe telefoon wordt interessant, op het moment dat je een kapot toestel volledig hebt afbetaald. Loopt je huidige abonnement nog? In dat geval is het raadzaam om het toestel te laten maken. Zo voorkom je dat je maandelijks dubbel voor het gebruik van een toestel betaalt.